Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade Felix Bollaert
Ook Lille speelt slechts gelijk

Na het gelijkspel van leider Lyon op het veld van PSG gisterenavond (lees ook: PSG en Lyon scoreloos gelijk), kon Lille een goede zaak doen door de drie punten te pakken op het veld van Lens. Dit deed het evenwel niet en speelde 1-1 gelijk.

De eerste echte kans viel pas op te tekenen in de 25ste minuut. Daniel Cousin kreeg de bal toegespeeld van Keita en probeerde een volley op doel, maar de bal ging net naast het doel van Sylva buiten. Lille kon hier niet echt iets tegenover stellen. Net voor rust kwam de thuisclub dan ook verdiend op voorsprong via Olivier Thomert. Barul zette voor en Thomert scoorde met een gekraakt schot.

Na rust ging de thuisclub op haar elan verder en scoorde bijna haar tweede doelpunt, maar Tony Sylva kon de kopbal van Frans international Diarra vastklemmen. Na deze actie gingen de bezoekers Lens domineren en dit leidde tot de gelijkmaker in de 58ste minuut. Christophe Landrin kreeg een vrije trap en de bal scheerde over de grond binnen. Niemand raakte de bal en Lille dus net voor het uur op gelijke hoogte met de thuisploeg. Na de gelijkmaker kwam de thuisploeg weer opzetten. Tot driemaal toe probeerde John Utaka de bezoekende verdediging uit verband te spelen, maar daar slaagde de Nigeriaanse spits niet in. Lille scoorde nog in de 92ste minuut via Matt Moussilou, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. 1-1 werd de eindstand en daar mag vooral Lille blij mee zijn.

Lille verkwanselde dus de kans om tot op één punt van leider Lyon te naderen. Lens heeft nu al twaalf wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Vanavond worden de acht overige wedstrijden van de vijftiende speeldag afgewerkt. PSG-Lyon en Monaco-Sochaux werden gisteren al afgewerkt.