antAntwerp
RS Waasland
Datum: 30/11/-0001 00:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Eindronde: speeldag 3
Stadion: Bosuil
Roeselare heeft beste papieren in eindronde
Steven Bologne
| 0 reacties
Roeselare heeft beste papieren in eindronde
Foto: © SC

KSV Roeselare heeft ook zijn derde wedstrijd in de eindronde al winnend tot een einde gebracht waardoor de kansen op promotie nu behoorlijk zijn gestegen. Nu donderdag kan de champagne al vloeien in Roeselare en kan het met Zulte-Waregem naar de hoogste voetbalklasse. Antwerp en Geel hebben nog een waterkansje om de eindronde te winnen, maar dan mag Roeselare in zijn resterende matchen niet meer schitteren.

Roeselare - Geel  1-0

Roeselare heeft zondagmiddag een belangrijke en verdiende zege geboekt tegen grote concurrent Geel. Roeselare hield verdiend de drie punten thuis, maar moest er wel diep voor gaan. Filip De Wilde redde zijn ploeg van een achterstand, maar moest zich op een schot van Nouhass toch gewonnen geven. Geel was niet bij machte om degelijk weerstand te bieden en verloor dan ook verdiend.

Indien de West-Vlamingen donderdag winnen op het veld van Waasland en Geel wint niet tegen Antwerp dan mag de champagne rijkelijk vloeien want dan gaat Roeselare mee naar de elite.

Antwerp - Waasland 2-1

Donkere wolken waren alweer samengepakt op de Bosuil. Antwerp behaalde in zijn jongste twee wedstrijden 0 op 6 en dat zinde het altijd kritische thuispubliek niet. The Great Old moest winnen wilde het nog een waterkansje hoog houden voor promotie. Antwerp toonde vanavond de wil en ging voor de punten tegen Waasland. Fedorov veegde de 0 van de tabellen en scoorde het eerste eindrondedoelpunt voor Antwerp.

In de tweede helft kwamen de bezoekers verassend op gelijke hoogte. Sterker nog, het leder belande voor de bezoekers uit het Waasland nog op de stip. De elfmeter ging echter hoog over. In de slotminuten bezorgde Grozdanic zijn ploeg nog een verdiende thuiszege zodat er mathematisch nog mogelijkheden overblijven voor Antwerp.

2e klasse

 Eindronde: speeldag 3